Last van slecht mobiel bereik? Meet het handig zelf via een app!

Het komt nog steeds voor, ook in Overijssel: je wilt iemand bellen, maar er kan geen verbinding worden gemaakt. Dat probleem wil Publiekplein in kaart brengen. Via een app die automatisch doorgeeft waar je wel of geen bereik hebt.

Er zijn meerdere apps om je mobiel bereik te meten. Een van die apps is nPferf (meten kan alleen via Android). Installeer je die, dan meet je telefoon af en toe of je wel of geen bereik hebt. Die informatie koppelt hij dan aan een kaart op hun website. Zo kan Publiekplein en de rest van de wereld zien waar wel of geen bereik is.

Waarschuwing! Lees altijd eerst de voorwaarden van een app voordat je hem installeert, zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Heb je je bereik gemeten? Laat het ons weten, en mail je bevindingen aan ons door. Naast nPferf zijn er ook nog andere apps om je mobiele bereik zelf te meten. Een simpele zoekopdracht op Google is genoeg om die te achterhalen.

FOTOBRON: PIXABAY

Dit is een artikel geschreven door journalisten bij Publiekplein (een samenwerking tussen RTV Oost en studenten journalistiek). Zij onderzoeken de bereikbaarheid van 112 in Overijssel. Heeft u ervaring met slechte bereikbaarheid, meld het ons (klik hier). Of wilt u op de hoogte blijven van de producties over de bereikbaarheid van 112 (klik hier). Meer lezen over de producties van publiekplein, klik hier.

Leave comment