The Human Library: leen een menselijk boek

Een bibliotheek vol boeken, we kennen het allemaal. De Human Library bedacht daar iets nieuws op, een gesprek met een menselijk boek. Onze redacteur Naomi ontdekt hoe het is om een menselijk boek te lenen.

Het is 19:00. Ik zit in de zoom call die langzaamaan binnenstroomt. 20 mensen, van wie ik nog niet weet wie de menselijke boeken zijn en wie niet. En vooral, wie ga ik spreken? Ik heb mij vooraf opgegeven voor het gesprek met de holocaust overlevende. Er zit één vrouw op leeftijd bij. Zou dat mijn menselijke boek zijn? Ik probeer ook bij de andere mensen te raden welk boek zij zijn en betrap mezelf op mijn vooroordelen. Dit gesprek is er juist om die vooroordelen weg te nemen.

We worden welkom geheten en alle rechten van het boek en de lezer worden opgenoemd. ‘Boeken en lezers hebben het recht elke vraag te stellen. Boeken en lezers hebben het recht om met respect behandeld te worden’, en zo gaat het nog even door. Martijn, coördinator van dit initiatief, maakt een foto en dan worden we allemaal naar onze eigen break-out room gestuurd.

Wil jij meer van deze reportage lezen? Klik dan nu op deze link en lees ons biebblad!

Dit moet je weten

Ben jij ook een enorme boekenfan en regelmatig te vinden in de bibliotheek? Dan hebben wij iets leuks voor jou! Vrijdag 21 mei om 16:00 houden we met alle geïnteresseerden een meeting waarin we het gaan hebben over de toekomst van de bibliotheek. Niet alleen gaan we in op verschillende stellingen, maar je kan ook een boekenpakket winnen met onze eindquiz. Mis het niet en schuif aan bij de vrijdagmiddagborrel via onderstaande QR-code.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment