Dj-school in Enschede groot succes

Een nieuwe dj-school beginnen in tijden van corona klinkt als een niet voor de hand liggend plan. Toch opende Dutch DJ World na een vestiging in Apeldoorn ook een locatie in Enschede in deze onzekere tijden, en daar hebben ze geen spijt van.   

In tijden van corona zijn er geen festivals en feestjes meer mogelijk zoals we dit gewend zijn. Dat bracht de mannen van Dutch DJ World op het idee om meer met deze artiesten samen te gaan werken, juist in deze tijden. “Door corona hebben artiesten in een klap hun belangrijkste inkomstenbron verloren. Door het lesgeven kunnen ze toch nog wat verdienen”,  legt Julian Wolters uit. Hij overwoog al een aantal jaar een tweede locatie te openen na het succes van hun locatie in Apeldoorn waar leerlingen les krijgen in het draaien en produceren van muziekrichtingen als Hardstyle, Hardcore of Uptempo. In tijden van corona zette hij dit idee daadwerkelijk om en kunnen leerlingen nu dus ook in Enschede leren om te gaan met The Harder Styles.

“We hebben online ontdekt en zijn daarom niet afhankelijk van leerlingen die fysiek naar de studie toekomen”, vervolgt Wolters. Dat lijkt maar goed te zijn ook, want er is veel vraag vanuit allerlei plekken in Nederland en zelfs andere landen. “Onze studenten zijn bereid om van ver te komen. We hebben zelfs leerlingen uit België die fysiek naar de studio reizen. Sinds we online zijn begonnen hebben we zelfs leerlingen uit Japan, Amerika, Mexico en veel Europese landen.” 

Ook in de regio Twente was de vraag groot. “Er was behoefte in de regio en geen concurrentie. We werken daarnaast samen met een artiest uit de regio. Voor hem is het dus handig om in de buurt gevestigd te zijn.” De artiest waar ze mee samen werken is Hardstyle-dj Crypsis die regelmatig zogenaamde masterclasses houdt. Maar ook andere grote namen als Warface, Angerfist en Radical Redemption bieden masterclasses aan.  

Zo verdienen deze dj’s in tijden van corona toch nog iets en hebben daarnaast nog wat leuks te doen. De leerlingen kunnen er veel van opsteken en de online lessen zorgen ervoor dat zelfs mensen uit andere werelddelen interesse hebben. Zo levert corona toch ook nog wat creatieve oplossingen op en de locatie in Enschede is dus een succes gebleken. Wolters zal doorgaan met grote namen regelen voor zijn dj-school, met in de nabije toekomst hopelijk ook gewoon weer fysieke lessen van deze grote namen.  

Foto: Pixabay

Leave comment