Podcast: De Gesloten Deur – Aflevering 3: Pastorale hulp in coronatijd

Wist jij al dat niet alleen hulporganisaties mensen in (financiële) nood helpen, maar dat kerken dat ook doen? Alle katholieke kerken verzorgen met hun vrijwilligers voor pastorale hulp. Maar wat houdt die hulp in? Wat voor hulpvragen krijgen ze? En hoe wordt dat in coronatijd georganiseerd? Wat betekent hulpbehoevende mensen helpen voor de vrijwilligers? In de podcast ‘De Gesloten Deur’ geeft pastoraal werkster Marga Klein Overmeen van de Emmanuel Parochie (omgeving Dalfsen, Heino, Lemelerveld en Ommen) antwoord op deze vragen.

Verder in deze podcast: vrijwilliger Nolly Holterman uit Lemelerveld vertelt over de bellijn waar ze zich voor heeft ingezet voor eenzame mensen tijdens corona en vrijwilliger Vincent Zandbelt: hij verzorgt voedselpakketten- of bonnen voor mensen die minder te besteden hebben.

Veel kerken in Overijssel gaan sluiten. Ook de kerken binnen de Emmanuel Parochie staan onder druk, maar blijven vooralsnog open, onder andere doordat ze gaan clusteren. Alleen in Ommen, Dedemsvaart en Heino zal het pastoraat in volle omvang worden aangeboden. Hoe de pastorale hulp ingevuld gaat worden, is nog niet duidelijk. In deze podcast legt pastoraal werkster Marga Klein Overmeen uit waarom pastorale hulp zo belangrijk is.

Heb jij vragen of opmerkingen over deze podcastaflevering? Laat het ons weten in de comments.

Foto: vlnr: Nolly Holterman, Marga Klein Overmeen en Vincent Zandbelt @Florence van der Molen

Muziek: Waiting by Ghostrifter Official @ghostrifter-official & Jesse Gallagher – The Golden Present

Leave comment