Het Cyberplein staat online

Het Cyberplein staat sinds vandaag voor je klaar. Het Cyberplein is een interactieve website vol sketches, weetjes en tips over cybercriminaliteit. Doe mee met de cybercrime-quizzen en leer van Aiko Pras, professor cyber security aan de Universiteit Twente ,hoe je je het best kunt beveiligen. Hieronder vertellen wij je wat meer over de inhoud van Het Cyberplein.

Computerhacking

Bij computerhacking kun je onder andere zien wat een cybercrimineel ziet als hij of zij je webcam hackt. Wat kan deze persoon allemaal zien en wil jij wel dat dit online komt? Dit allemaal vindt je onder het kopje computerhacking.

Phishing

Hier laten wij je zien hoe cybercriminelen te werk gaan als ze een phishingmail versturen. Ook kom je te weten hoe je een phishingmail kunt herkennen en dus voorkomt dat je op deze links klikt.

Datingfraude

Onder het kopje Datingfraude laten wij je zien wat datingfrauders precies doen en hoe je kunt herkennen of iemand echt is, of een crimineel die je probeert op te lichten via een datingapp of -website.

WhatsAppfraude

Bij WhatsAppfraude laten wij zien hoe de criminelen hier te werk gaan. Ook zijn er nieuwe technieken die de WhatsAppfraudeurs gebruiken om je op te lichten. Deze zijn moeilijk van het echt te onderscheiden, maar wij geven je hier een aantal tips voor.

Social Media

Wij hebben ook een Instagrampagina. Kijk hier voor updates, sneak-peaks en meer.

Leave comment