Parentshouses in Deventer zorgt voor een (tijdelijk) onderkomen voor gescheiden ouders

Uit cijfers van het CBS blijkt dat 28.956 huwelijken in 2020 eindigden in een echtscheiding. In veel van deze gevallen moeten een (of beide) ouders op zoek naar een andere woning. Voor wanneer dit niet meteen lukt zijn er Parentshouses.  

Soms is het niet meer mogelijk om, bijvoorbeeld door de spanningen, nog langer bij elkaar in één huis te wonen. Bij scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn is het fijn wanneer beide ouders dichtbij kunnen blijven wonen. Maar door de woningnood is het niet gemakkelijk om zomaar aan een huis te komen. Daarvoor zijn Parentshouses bedacht. Ouders kunnen, dichtbij hun kinderen, een kamer huren in een woning die ze voor de rest delen met andere lotgenoten.

In Deventer vind je een Parentshouse. Initiatiefnemers Dorothy den Boer, Tijn van Bussel en Freerk Hoeksema zagen dat het scheiden niet alleen zorgde voor mentale, maar ook voor financiële schade. Hun belangrijkste missie is om het gezin bij elkaar te houden: zorgen dat de kinderen in dezelfde omgeving kunnen blijven wonen, ze naar beide ouders kunnen gaan en dat er niet teveel verandering optreedt. Maar daarnaast zorgt het ook voor het voorkomen van andere heftige gebeurtenissen zoals schulden en baanverlies.

Groei en ontwikkeling

Het Parentshouse in Deventer bestaat nog maar sinds 2020. Om uit te breiden zijn ze op zoek naar koopwoningen die ze kunnen verdelen in verschillende kamers voor meerdere gescheiden ouders. Hiervoor gaan ze samenwerken met de landelijke organisatie Parentshouses, om zo hopelijk nog meer gescheiden mensen een dak boven het hoofd te kunnen bieden. 

Bron: CBS en Parentshouses Deventer Foto: Beetje

Meer weten over de woningnood in de provincie Overijssel? Een overzicht van het laatste nieuws vind je op Publiekplein. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de laatste updates. Zelf ook te maken met de woningnood in de provincie Overijssel? Laat het ons dan vooral weten via social media of de mail.

Leave comment