OPROEP: Slecht bereik in Hoge Hexel

In Overijssel zijn er nog steeds gebieden waar het mobiele bereik ontzettend slecht is. Hoge Hexel is daar een voorbeeld van. Wij zijn opzoek naar verhalen van mensen die slachtoffer zijn geworden van het slechte bereik in Hoge Hexel.

Oud-voorzitter van belangenvereniging Hoge Hexel Emiel Schoot Uiterkamp heeft zich hard gemaakt voor het verbeteren van de mobiele bereikbaarheid in Hoge Hexel. In het verleden heeft Emiel te maken gehad met de schrijnende gevolgen van een slechte mobiele bereikbaarheid. De oud-voorzitter deed zijn verhaal bij Tubantia: “Ik heb een keer een oproep voor een reanimatie te laat binnengekregen. Ik ben lekenhulpverlener en kreeg een bericht dat er iemand in de kerk gereanimeerd moest worden. Toen ik aankwam, was de ambulance er al. Die is normaal gesproken tien minuten onderweg. Hoe kan die nou eerder zijn, dacht ik. Was de sms met de oproep te laat bij mij binnengekomen door het slechte bereik.” Door het initiatief van Schoot Uiterkamp wordt er in mei dit jaar een zendmast geplaats.

Hoge Hexel is een goed voorbeeld van het probleem ‘slechte mobiele bereikbaarheid in Overijssel’. Toch speelt de slechte mobiele bereikbaarheid ook in andere delen van Overijssel. Wij van Publiekplein vragen, middels deze oproep, aan jou om je verhaal te delen. Heb jij zelf last van slecht bereik? Ken jij iemand die slachtoffer geworden is van slecht bereik? Of vind jij dat dit probleem moet worden opgelost? Meld je probleem en deel deze oproep met familie, vrienden en kennissen!

Dit is een artikel geschreven door journalisten bij Publiekplein (een samenwerking tussen RTV Oost en studenten journalistiek). Zij onderzoeken de bereikbaarheid van 112 in Overijssel. Heeft u ervaring met slechte bereikbaarheid, meld het ons (klik hier). Of wilt u op de hoogte blijven van de producties over de bereikbaarheid van 112 (klik hier). Meer lezen over de producties van publiekplein, klik hier.

Leave comment