Loop jij binnenkort weer rond op school?

De regering heeft afgelopen week bekend gemaakt dat vanaf 26 april studenten weer beperkt naar school mogen. Op dit moment wordt er online onderwijs gegeven en mogen er alleen studenten op school komen voor praktijkonderwijs en toetsen. Dit is ook het geval op hogeschool Windesheim. 

De voorwaardelijke heropening van het hoger onderwijs hoort niet bij de door het demissionaire kabinet uitgestelde versoepelingen, laten Haagse bronnen weten. Studenten en medewerkers kunnen ook nu al veilig naar de campus komen door de maatregelen die we hebben getroffen (o.a. 1,5 meter afstand houden en aanpassen van de inrichting, instellen van looproutes etc.)

“Op dit moment hebben we nog geen duidelijkheid over de eventuele datum waarop we ons fysieke onderwijs kunnen verruimen. Afgelopen week bleek dat de bestemmingscijfers dat nog niet toelieten. Daarvoor wachten we af wat het kabinet daarover besluit. Als duidelijk is wanneer we ons fysieke onderwijs kunnen verruimen, dan houden we vast aan de coronamaatregelen die nu ook al gelden. Iedereen kan daarmee veilig naar de campus komen” aldus Windesheim.

Studenten mogen vanaf 26 april gemiddeld één dag per week naar colleges. Zij moeten zich dan wel houden aan alle geldende regels en adviezen. Er komen begin mei zelftests beschikbaar voor het hoger onderwijs, als maatregel om verder verspreiding van het virus te voorkomen. Het doen van een zelftest is vrijwillig en geen voorwaarde om onderwijs te volgen (of te geven). De overheid stelt deze zelftests beschikbaar, studenten en medewerkers kunnen deze tests via een digitaal portaal bestellen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt komende tijd duidelijk.

Leave comment