Komt dat zien: studenten presenteren onderzoek over verbinding in Vathorst

[AMERSFOORT] U hebt ze wellicht al eens voorbij zien komen: de vijf Zwolse journalistiekstudenten die onder de naam “Vathorst Verbindt” sinds september in de wijk Vathorst rondlopen. Ze deden onderzoek naar eenzaamheid en anonimiteit in de wijk, en gingen op zoek naar de ziel van Vathorst. Woensdag 13 december tonen zij hun bevindingen bij Theater de Kamers, en álle wijkbewoners zijn uitgenodigd.

Begin september begonnen de studenten hun onderzoek in de jongste wijk van Amersfoort. Wat ze vonden waren verrassend hoge eenzaamheidscijfers onder volwassenen. Ouderen daarentegen zijn in deze wijk gemiddeld een stuk minder eenzaam. Waar ligt dat aan? Om achter het antwoord te komen spraken ze met vele wijkprofessionals, wijkbewoners en andere specialisten die ze kennis lieten maken met het mooie Vathorst.

Om alle bevindingen te laten zien, maar vooral ook om alle wijkbewoners te bedanken, opent Theater de Kamers haar deuren vanaf 12:45 uur voor alle geïnteresseerden. De studenten zullen vervolgens een aantal producties, die onder andere voor De Stad Amersfoort zijn gepubliceerd, laten zien en hierbij – aan de hand van hun onderzoeksvraag –  uitleggen hoe deze bij hun onderzoek hebben bijgedragen. Ook het nieuwe buurtnetwerk schuift aan om ideeën met u te delen. Toegang is gratis, de koffie en thee staan voor u klaar! Wilt u graag aanwezig zijn mag u een mailtje sturen naar vathorstverbinding@gmail.com.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met vijf eindejaarsstudenten journalistiek van Hogeschool Windesheim. Ze onderzoeken de onderlinge verbinding van inwoners in de wijk Vathorst. In samenwerking met De Stad Amersfoort maken ze producties over hun zoektocht.