De terrassen mogen eindelijk weer buitengezet worden

Eindelijk is het weer zover! De terrassen mogen na lange tijd weer open. Vanaf vandaag mogen de terrassen weer open tot 18:00 uur. De horecaondernemers in Zwolle zijn druk bezig met het opzetten van de terrasjes.

Overal in Zwolle zijn medewerkers druk in de weer. De meeste restaurants en cafés zijn klaar om de eerste gasten weer te ontvangen. Voor de meeste restaurants is reserveren noodzakelijk. Bij sommige restaurants geldt: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zo is het bij bijvoorbeeld stadscafé BLIJ in Zwolle al niet meer mogelijk om deze week te reserveren via de website. In Enschede, Deventer en Almelo staan lange rijen voor een plekje op het terras.

De meeste restaurants hanteren natuurlijk nog wel wat regels. Om die reden hebben de meeste gelegenheden gekozen voor meerdere tijdvakken. Voordat je naar je tafel mag, wordt er gevraagd om je handen te desinfecteren en een registratieformulier in te vullen ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD. Al deze gegevens zullen na twee weken vernietigd worden, dit is namelijk wettelijk verplicht. Daarnaast zullen restaurants ook nog een aantal vragen kunnen stellen over je gezondheid.

Wij vroegen jullie op Instagram of jullie al gereserveerd hebben voor een terras. 27% heeft al een reservering gemaakt en ruim 73% heeft nog niet gereserveerd.

Leave comment