Iets te melden aan de cybercrime redactie van Publiekplein? Neem dan contact met ons op via onze Facebook of Instagram-pagina.

Wij zijn een groep van vijf journalistiekstudenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle: Lisa van Moll, Kevin Krikhaar, Danique Pekelsma, Marèl Molenaar en David Boorsma. Momenteel verdiepen we ons in de stijging van het aantal cybercriminaliteit-delicten in de provincie Overijssel tijdens de coronapandemie.

Uit cijfers blijkt namelijk dat cybercriminaliteit in Overijssel met meer dan 400% is toegenomen sinds de overheid maatregelen heeft genomen om het coronavirus tegen te gaan. Hoe komt het dat er tegenwoordig nog steeds zoveel slachtoffers vallen? En hoe ziet de wereld achter cybercriminaliteit eruit? Wij zoeken het voor je uit.

Ook zijn we opzoek naar joúw verhaal. Ben of ken jij iemand uit Overijssel die slachtoffer is geworden van cybercriminaliteit en anderen graag zou willen helpen door je verhaal te doen? Dan kun je contact opnemen met onze redactie via onze Facebook of Instagram-pagina.

Publiekplein.nl