Boek van de week: De meeste mensen deugen

Elke dinsdag lichten we een boek van de week uit. Een boek dat op dit moment populair is of gewoon een boek dat we zelf leuk vinden. Deze week: De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

De kans is aanwezig dat je deze titel al wel een keer voorbij hebt zien komen. Dit boek is namelijk het meest uitgeleende boek van 2020. En dat is bijzonder want niet ieder stond een boek voor volwassenen op de eerste plek in de Top 100 meest uitgeleende boeken. In het boek van zo’n 528 pagina’s herschrijft Rutger Bregman de geschiedenis van de mens

Kafttekst

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Nog even dit

Ben jij ook een enorme boekenfan en regelmatig te vinden in de bibliotheek? Dan hebben wij iets leuks voor jou! Vrijdag 21 mei om 16:00 houden we met alle geïnteresseerden een meeting waarin we het gaan hebben over de toekomst van de bibliotheek. Aan het einde van de meeting kan je een boekenpakket winnen in onze eindquiz. Mis het dus niet en schuif aan bij de vrijdagmiddagborrel via onderstaande link.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment