Uiteenlopende reacties “Wat vind jij” over de bereikbaarheid van 112

Een maand geleden vroegen we (via RTV Oost) naar jouw mening over de stelling: ‘Moet je vanaf iedere plaats in de provincie Overijssel 112 kunnen bereiken?’ Een interessante stelling volgens jullie, want bijna vijfduizend mensen stemden.

Uitkomst poll

Een groot deel van de stemmers vindt dat 112 bereikbaar moet zijn, en dat er zo snel mogelijk een zendmast geplaatst moet worden als er problemen zijn. Een klein deel (6,6%) vindt dat je niet alle risico’s kan uitsluiten. En drie procent van de ziet AED’s en meer blauw op straat als een betere oplossing.

Bron: RTV Oost wat vind jij?

Gebruiker Jansen laat weten dat de stelling “een moeilijke keuze” vindt. Volgens hem kunnen niet alle risico’s worden uitgesloten. Toch ziet hij wel een mogelijke oplossing: een combinatie van iets meer zendmasten in bijvoorbeeld de dorpen en meer blauw op straat in de buitengebieden.

Grensstreken

Uit reactie van gebruiker MeThinks blijkt dat deze persoon vindt dat de grenzen het probleem zijn: “De zendmasten hier aan onze kant van de gestippelde lijn mogen niet storen met de werking van die met de buren aan de andere kant van de lijn en vice versa.” Het gevolg is volgens MeThinks dat mensen in grensstreken slechte of geen mobiele dekking hebben. Deze gebruiker vindt dan ook dat “netwerkproviders in aangrenzende landen moeten samenwerken om dit probleem de wereld uit te helpen”.

Gebruiker Bos vindt het grensprobleem echter minder erg laat hij weten in een reactie op MeThinks: “De Duitse centrale verbinden de oproep wel door naar de Nederlandse. Daar is tenminste verbinding mogelijk met 112. Helemaal geen dekking hebben is erger.” Dat moet volgens hem dan ook zeker verbeterd worden. 

Geen volledige dekking

Gebruiker Koos Koets is het hier niet mee eens. Als het aan hem ligt hoeft het alarmnummer niet vanaf elke plaats bereikbaar te zijn: “Dan bel je maar tien kilometer verderop”, laat hij in een reactie weten: “Nog niet zolang geleden moest je eerst telefooncel opzoeken!” Niet iedereen vindt dat een goed argument. Gebruiker Johannes: “Die telefooncellen hebben ze juist allemaal weggehaald.” Ook Fred ziet niet zoveel in het argument van Koos Koets: “Waarom rijd jij dan niet op een paard of ezel? Dat deden ze ook nog niet zo lang geleden.”

“Zolang één zure boomer of soja-drinker zegt dat hij geen zendmast in hun achtertuin wil en zo een bouwplan kan torpederen, zal er niks veranderen.”

Volgens gebruiker Thomas is de discussie over de vraag of je overal 112 moet kunnen bereiken een nutteloze discussie: “Zolang één zure boomer of soja-drinker zegt dat hij geen zendmast in hun achtertuin wil en zo een bouwplan kan torpederen, zal er niks veranderen.”

Heb jij ook ervaring met de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 of de mobiele bereikbaarheid in het algemeen. Laat hier jouw mening weten.

BRON FOTO: RTVOOST

Leave comment