Standplaatshouders niet meegenomen in het besluit om hen te verplaatsen

In 2016 werden de eerste plannen gesmeed om de parkeerplaats van de markt in Ermelo op de schop te gooien en uit te breiden. Daar moeten nu in het nieuwe plan 338 parkeerplaatsen gerealiseerd gaan worden. Voor standplaatshouders die daar nu elke week met hun bedrijf staan betekent dit een permanente verhuizing naar het Raadshuisplein. Een besluit waar zij het absoluut niet mee eens zijn.

Dat de parkeerplaats op de schop zou gaan, was dus al eerder bekend. Toch zijn ondernemers bij het horen van het nieuwe plan met stomheid geslagen. ‘’Daar komt bij dat wij als standplaatshouders niet zijn meegenomen in het nieuwe plan’’, vertelt één van de standplaatshouders die wegens het lopende dossier anoniem wilt blijven. Een permanente verhuizing komt voor hen dus als verrassing.

De verplaatsing brengt veel teweeg. De ondernemers verliezen hun plek voor de Plus en de Action waar veel klanten makkelijk langslopen om hun producten te kopen. De vrees voor klantenverlies speelt dan ook zeker onder de standplaatshouders. ‘’De verandering gaat zeker een negatief gevolg te weeg brengen qua klandizie. Winkels verplaats je tenslotte ook niet zomaar zeg ik altijd,’’ aldus één van de standplaatshouders.

Niet alleen de standplaatshouders zelf maar ook hun klanten laten een geluid horen tegen de plannen. Veel klanten tekenen petities en betuigen online hun steun jegens de bedrijven. ‘’Blijven staan’’ klinkt het onder andere. Op steun van hun vaste klandizie kunnen ze dus in ieder geval rekenen.