Paasbos op de kaart!
Door: Aïsha van Beek & Daphne Engelgeer

De wijk Paasbos in Nijkerk staat bij de Nijkerkers bekend als een vervallen wijk waar je liever van weg blijft. Na uitgebreid in gesprek te zijn geweest met de Nijkerks inwoners over wat Paasbossers zelf zouden kunnen doen om het imago van hun wijk te verbeteren, zijn daar een aantal mooie ideeën uitgekomen.

Zo stelde de mensen voor om al het goeds wat Paasbos heeft flink naar buiten te brengen. Zo gaven diverse inwoners van het centrum aan dat als de wijk echt zo fijn is om in te wonen de bewoners dat vol trots moeten doorvertellen. Ook de uitstraling van de wijk is belangrijk. Zo wordt er gezegd dat het opknappen van de het straatbeeld een hoop goed kan maken. “Een likje verf hier en daar zou al een hele hoop schelen” Julia Beitler

Communicatie expert Noa van de Bedum is het eens met de opmerkingen van de Nijkerkers, maar zelf heeft zij ook nog wat tips. Zo lijkt het haar een goed idee om zoveel als mogelijk naar de rest van Nijkerk te communiceren. Volgens haar hebben de mensen veel negatieve dingen over de wijk gezien in het nieuws. En dit doet niet veel goed voor het huidige imago. “Laat zien wat de wijk allemaal organiseert” zegt ze. Communiceren zou volgens van de Bedum een van de oplossingen kunnen zijn voor de wijk Paasbos. Zowel via het lokale nieuws als via sociale media kanalen. “Met een frisse huisstijl geef je ook al een heel ander beeld.”

Alle resultaten zijn verwerkt in deze poster die verspreid kan worden door de wijk en kan worden neergelegd bij de ondernemers van Paasbos.