Maak kennis met de redactie!

Aangenaam. De komende maanden dompelen wij ons onder in het ‘Verhaal van de Wesselerbrink’. Met als overkoepelend onderwerp, het aanstaande 60-jarige jubileum van de wijk.
Wie is wij? Vijf studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hieronder stellen we onszelf voor en vertellen we wat we gaan doen! 

Jens Hoogstra

“Ik ben Jens (20). Van jongs af aan kom ik al in Enschede, en ook in de wijk Wesselerbrink ben ik regelmatig geweest. Ik ken de wijk dus al een beetje, maar ik leer er de komende weken graag nog meer over! De komende tijd ga ik me verdiepen in de geschiedenis van de Wesselerbrink en hoe deze wijk is geworden zoals hij nu is. Ik hoor graag jullie verhalen over de wijk en ik kijk ernaar uit om met jullie te praten.” 

Chadia van Rinsum

“Mijn naam is Chadia (23). Ik kom zelf niet uit de Wesselerbrink, maar ik ben opgegroeid in een vergelijkbare wijk elders in Nederland. Ik voel me daardoor snel op mijn gemak in de Wesselerbrink. Naar mijn idee is het een wijk vol met prachtige culturen en mensen. Graag zou ik erachter willen komen hoe de inwoners van de Wesselerbrink dit zelf ervaren. Daarover ga ik graag met u in gesprek.” 

Berthil Schabbink

“De jeugdproblematiek door de jaren heen. Dat is waar ik me de komende tijd in ga verdiepen. Zelf ben ik nog maar 22. Nét jongere-af dus. Daarom vind ik het onderwerp ook zo interessant, zeker in een wijk als deze. Kun jij veel vertellen over de jeugd? Hoe was je jeugd in de Wesselerbrink? Ik wil het weten!”

Kim Scholte van ’t Hoff

“Mijn naam is Kim (21). De Wesselerbrink is in mijn ogen een indrukwekkende wijk waar wij veel verhalen over kunnen maken. Zo ga ik het hebben over de taalbarrière en de oplossingen hiervan. Heb je meer informatie of wil je je verhaal kwijt? Laat het mij vooral weten!” 

Lysha van der Wilt

“De komende weken wil ik me focussen op de grootste verschillen tussen de buurten binnen de Wesselerbrink. Ik ben 20 jaar en woon zelf niet in Enschede, maar vind de Wesselerbrink wel een fascinerende wijk. Welke buurten verschillen het meest van elkaar en hoe zie je dat terug? Daarover hoor ik graag jullie mening!” 

Wij staan altijd open voor mooie verhalen uit de wijk! Regelmatig zullen wij te vinden zijn bij Wijkcentrum de Magneet. Dit kondigen we altijd aan, dus vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram: @VerhaalWesselerbrink.