De grijze mist die boven roodgeel Voorstad hangt: ‘De wijk verloedert’

Over Voorstad verschijnen uiteenlopende berichten in de media. De wijk waar de Adelaarshorst, het kloppend hard, gevestigd is, wordt door veel mensen omschreven als een gezellige buurt met veel potentie. Toch schiet de gemeente volgens velen tekort.  

De straten van Voorstad zijn tamelijk rustig op maandagmorgen. Het zijn de wapperende vlaggen van Go Ahead Eagles die doen verraden dat dit niet altijd het geval is. Afgelopen weekend heeft de club weer gespeeld, waardoor er her en der nog een plastic bekertje rondzwerft. Op de hoek van de straat staan bewoners van de wijk met elkaar te kletsen en de wedstrijd na te bespreken. “Mooi was het he, heb je het ook gezien?”, zeggen ze tegen elkaar. Toch kan deze tamelijk goede sfeer de verloedering in de wijk niet verbloemen. Verschillende media schreven over het verval in de wijk. Veel buurtbewoners roepen de gemeente op tot actie: “dit kan zo niet langer.”

Potentie

“We klagen al jaren over de slecht onderhouden gemeentegrond”, zegt een van de buurtbewoners als hij langs een buiten de perken getreden berm naar zijn auto loopt. Daardoor komt er meteen een ander probleem aan bod: parkeergelegenheid. “Die is hier niet voldoende. Het is toeval dat ik ‘m nu kwijt kan.” Toch omschrijft hij de wijk als een ‘gezellig buurtje met potentie’. “Er zijn veel buurthuizen waar je terecht kunt, en met de buurman kijk ik weleens naar een voetbalwedstrijd. Dat zijn dingen die het voor mij toch gezellig maken.”