‘De strijd om bereikbaarheid’ – Dit staat er op het programma!

Nog drie nachtjes slapen en dan is de dag aangebroken: de Grande Finale van ‘geen 112’ vanuit Markelo is een feit. Een radio-uitzending vol gasten, die jou meer bijbrengen over de problemen die spelen rond mobiel bereik in Overijssel. Want wat de afgelopen weken is gebleken: de dekking kan in sommige delen van de provincie nog wel wat beter.  Daar wil je meer over weten, dus volg ons op facebook!

Tijdens de uitzending zullen verschillende gasten vertellen over hun belevingen, bekijk ze hieronder. Heb je een vraag voor een van de gasten? Laat het ons weten via Instagram, facebook of de mail en wie weet stellen we jouw vraag!

Gasten

Jan Verschuur – Een man die al jarenlang samen met zijn dorpsgenoten in Slagharen last heeft van slecht mobiel bereik. Verschuur waarschuwt voor de ongemakken, maar ook de gevaren die dat met zich meebrengt. Het bestuurslid van Plaatselijk Belang is het zo zat, dat hij zelf de handen uit de mouwen wil steken en in actie komt. Hoe? Dat hoor je donderdag aanstaande.

Ton Somhorst – Al jarenlang is Ton een ambulancebroeder in Overijssel. Stad en land gaat hij af om mensen in nood te helpen. Ton legt uit wat zijn werk precies inhoudt en hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk de meldkamer te kunnen bereiken.

André Kokkeler – André Kokkeler is Universitair Hoofddocent van de groep radiosystemen van de Universiteit Twente. Hij legt op een laagdrempelige manier de techniek achter bellen uit. Hoe komt het dat je soms geen verbinding krijgt? Of kan regen je verbinding verstoren? Op die vragen geeft hij onder anderen antwoord

Inge van Dijk – CDA-Kamerlid Inge van Dijk is woordvoerder op het gebied van telecom en vertelt wat de rol van de overheid kan zijn in de verbetering van mobiele bereikbaarheid.

Jan Wester – Provinciaal statenlid van de ChristenUnie in Overijssel. Hij vindt dat ook de provincie een grotere rol moet spelen in het oplossen van het bereikbaarheidsprobleem.

Verder vertelt Cellnex (het bedrijf achter de televisietoren) wat er allemaal gebeurt in de TV-toren in Markelo.

Geef je mening en stel vragen!

Tijdens de uitzending ben jij belangrijk, dus heb jij een vraag geef hem dan meteen door via de live chat of stuur ons alvast een mail. Naast vragen kan je ook je mening geven, via dit bericht! Doe dat vooral en laat ons vooral ook weten waarom je iets vindt.

Dit is een artikel geschreven door journalisten bij Publiekplein (een samenwerking tussen RTV Oost en studenten journalistiek). Zij onderzoeken de bereikbaarheid van 112 in Overijssel. Heeft u ervaring met slechte bereikbaarheid, meld het ons (klik hier). Of wilt u op de hoogte blijven van de producties over de bereikbaarheid van 112 (klik hier). Meer lezen over de producties van publiekplein, klik hier.

Leave comment