Boek van de week: Ik hou je vast

Elke dinsdag lichten we een boek van de week uit. Een boek dat op dit moment populair is of gewoon een boek dat we zelf leuk vinden. Deze week: Ik hou je vast van Marina Folkers.

Deze week lichten we het boek uit van een schrijver die wij recent hebben gesproken voor onze podcast De Boekencast. Ik hou je vast is een romantische feelgoodroman met een aangrijpend thema. Waarom je het boek zou moeten lezen? Dit zegt Marina erover:

“Het zou mooi zijn als er wat meer bekend zou worden over het thema. Het is een mooi verhaal waarin liefde een centrale rol speelt. Als je goed de emotie wil voelen zou je het boek zeker moeten lezen. Verdriet, liefde, warmte en een goed gevoel aan het einde, het zit allemaal in het boek.”

Kafttekst

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

In de podcast praten we niet alleen over haar boek, maar ook over haar relatie met de bibliotheek. Benieuwd naar het hele gesprek met Marina? Beluister dan hieronder de podcast:

Leave comment