Boek van de week: De Noordzeemoorden

Elke dinsdag lichten we een boek van de week uit. Een boek dat op dit moment populair is of gewoon een boek dat we zelf leuk vinden. Deze week: De Noordzeemoorden van Isa Maron.

De Noordzeemoorden is een serie van vier psychologische thrillers en is mijn absolute favoriet. In elk boek wordt een vreselijke moord uitgelicht en gaan rechercheurs op zoek naar de dader. Tevens lees je over Kyra, haar zus verdween een paar jaar geleden en sindsdien is ze opzoek naar de dader. Je leest niet alleen vanuit Kyra’s perspectief, maar ook uit het perspectief van de dader. Tip: lees het niet voor het slapen gaan, want er zitten gruwelijke details in!

Vondst in de bieb

Op de middelbare school ging ik elke week naar de bibliotheek in mijn dorp. Zoekende naar nieuwe dvd’s van CSI en leuke boeken. Ik was toe aan iets nieuws en belandde op de thriller-afdeling. Alle boeken met een interessante titel of cover ging ik af. Ik las aandachtig de achterkant van het boek. Nee, te veel drama. Deze ook niet, teveel actie. Uiteindelijk viel mijn oog op deel 2 van De Noordzeemoorden. Ja, want ik heb eerst het tweede en derde deel gelezen en toen pas het eerste deel. Het eerste deel was namelijk steeds uitgeleend bij de bieb. Uiteindelijk heb ik de vierde zelf gekocht. Én ik moet zeggen, de vierde, waar je achter de waarheid komt, is voor mij toen de allerleukste.

Kafttekst deel 1

Op een mistige zondagochtend, op het stilste uur van de beginnende dag, koerst de veerpont van Amsterdam CS naar Noord recht op een lijk af. Aan een van de hoge lantaarnpalen aan de kade bungelt het lichaam van een man, zijn gezicht gruwelijk vertrokken, zijn broek op zijn enkels. Kyra die een obsessie voor crime heeft springt meteen op haar scooter, scheurt langs het Noordhollands Kanaal en komt tegelijk met de politie aan bij het IJ. Hevig geïnteresseerd in de live moord, wat er op een PD allemaal gebeurt, hoe de politie zich gedraagt en wat de eerste stappen in het onderzoek zijn, laat Kyra zich niet zomaar wegsturen. Ze krijgt woorden met Maud Mertens, de verantwoordelijke rechercheur. Op dat moment draait de wind het lichaam een beetje, en stelt Kyra verbaasd vast dat ze de man kent. Het is Marc Gaullier, de populaire docent kunst van haar school.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment