Boek van de week: de acht bergen

Elke dinsdag lichten we een boek van de week uit. Een boek dat op dit moment populair is of gewoon een boek dat we zelf leuk vinden. Deze week: De acht bergen van Paolo Cognetti.  

Je ziet het goed: nog een boek dat zich afspeelt in Italië. Dit land lijkt de perfecte locatie te zijn voor de mooiste verhalen over familie en vrienden, liefde en eenzaamheid. Daarnaast speelt de natuur een belangrijke rol. Waar André Aciman in Call me by your name het zonnige platteland en een bruisende stad beschreef, beklimt Paolo Cognetti in dit boek Italiaanse bergen. Daarmee laat Cognetti een heel andere kant zien van Italië, die naar mijn mening misschien nog wel meer allure heeft.  

Kafttekst 

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op. 

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment