Boek van de week: Call me by your name

Elke dinsdag lichten we een boek van de week uit. Een boek dat op dit moment populair is of gewoon een boek dat we zelf leuk vinden. Deze week: Call me by your name van André Aciman.  

In dit Italiaanse liefdesverhaal brengt de zeventienjarige Elio met zijn ouders de zomer door in hun zomerhuis in Italië. Daar ontmoet hij de oudere Oliver, een zomergast van zijn vader. Al snel ontstaat er een vriendschap tussen de twee jonge mannen, die steeds meer voor hen gaat betekenen. 

Terwijl je het boek leest waan je je in de Italiaanse Riviera: Aciman roept een gevoel van nostalgie naar warme zomers en vakanties naar verre oorden op in zijn beschrijvingen van het oude landhuis, of wanneer hij ons meeneemt op een reis naar Rome. Het verhaal ontvouwt zich langzaam: je kunt het vergelijken met een lome zomerdag, waarbij je niks liever doet dan in de hangmat hangen en een duik nemen in het frisse water.  

Beeld uit de film Call me by your name

Kafttekst 

Call me by your name is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen Elio, een muzikale en erudiete jongen, en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio’s ouders aan de Italiaanse kust verblijft. Aanvankelijk veinzen ze onverschilligheid jegens elkaar, maar wat er werkelijk sluimert is onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het aftasten begint. Vanuit het diepst van hun wezen bloeit iets op dat hen voor het leven zal tekenen. Want wat zij ontdekken is volledige herkenning en overgave. 

Nog een tip: er is een verfilming van het boek, met Timothée Chalamet en Armie Hammer in de hoofdrollen. Zeker een aanrader om te kijken! 

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment