Bij daling ziekenhuisopnames ook bibliotheek vanaf 20 mei weer open

Demissionair premier Mark Rutte kondigde afgelopen woensdagmiddag in de Tweede Kamer aan dat de bibliotheken vanaf 20 mei weer open mogen. Eerder waren hier al discussies over. Het plan was dat de bibliotheken pas open zouden gaan bij een volgende stap. Naast het openen van bibliotheken zijn er meer versoepelingen volgende week. Zo mogen sekswerkers weer aan de slag, sluiten de terrassen twee uur later, mag je weer naar openluchtmusea en binnensporten kan weer.

Maar niet te vroeg juichen, het aantal nieuwe ziekenhuisopnames moet eerst 20 procent lager liggen dan de piek in de derde golf. Als dit niet gebeurt, blijven de deuren van de bibliotheken toch nog even dicht. Daarnaast moeten de bibliotheken rekening houden met het maximaal aantal mensen die in de bibliotheek mogen komen, de bezoekers moeten de 1,5 meter afstand kunnen behouden.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment