Belastingaangifte doen? De bibliotheek helpt

Het is  weer die tijd van het jaar, belastingaangifte doen. Niet het leukste klusje en vooral niet als je niet weet hoe het werkt. Gelukkig hebben de meeste bibliotheken daar een oplossing op bedacht. 

Belastingaangifte

Heb jij een brief ontvangen van de belastingdienst? Dan moet jij sowieso aangifte doen. Geen brief ontvangen? Dan kan je alsnog aangifte doen. Je kunt voor de zekerheid een aangifte voor proef invullen, zolang je geen gegevens verstuurt, doe je ook geen aangifte, maar kan je toch zien of je geld terugkrijgt of moet betalen. Bij 16 euro of meer, weet je dat je alsnog je gegevens moet versturen om geld terug te krijgen. Als je 48 euro of meer moet terugbetalen, ben je ook verplicht om belastingaangifte te doen.

Hulp nodig?

Al een tijdje kan je online je belastingaangifte doen. In de meeste bibliotheken in Overijssel zit een speciaal informatiepunt voor deze zaken. Helaas kun je momenteel geen gebruikmaken van het informatiepunt in de bibliotheek zelf. Wel hebben bibliotheken telefonisch spreekuur en sommigen organiseren een online meeting waar het je precies wordt uitgelegd. Weten of dat in jouw gemeente ook geldt? Klik dan hier.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment