Kijkje in de wijk: 50-jarig bestaan winkelcentrum Enschede-Zuid werd groots gevierd

Het winkelcentrum van Enschede-Zuid bestaat dit jaar 50 jaar. En wie jarig is trakteert. Dat deden de ondernemers van het winkelcentrum afgelopen zaterdag. Zij hadden tal van activiteiten en optredens georganiseerd.

De dag was helemaal volgepland. Om 11:00 uur werd het programma afgetrapt door het Shantykoor Wrakhout. De mannen hadden veel bekijks, wat een mooi begin was van de dag. Daarna volgden de dans- en kostuumgroep De Krekkel en dansstudio El Haya. Naast deze optredens konden de bezoekers zich laten tekenen door karikaturisten of op de foto met één van de zes levende standbeelden. De kinderen hoefden zich ook niet te vervelen. Zij konden onder andere dansen, door een VR-bril kijken en hun skills oefenen op de F1-racesimulators. Natuurlijk kon FC Twente niet ontbreken op het Enschedese feest. Daarom waren er E-sporters van FC Twente aanwezig om FIFA te spelen met de kinderen. Zanger Henk Dissel zou om 19:00 uur de avond inluiden op de parkeerplaats, maar was helaas ziek. Gelukkig kon niemand minder dan zanger Jannes hem vervangen. Aan het drukke plein te zien waren de bezoekers hier erg blij mee. Het feest werd afgesloten met een spectaculaire lasershow.

Maar dat was niet alles, want het winkelcentrum mocht alweer de vijfde KVO-ster (Keurmerk Veilig Ondernemen) in ontvangst nemen. Dit keurmerk pakt criminaliteit en vandalisme aan door ondernemers, gemeenten, politie en brandweer samen te laten werken door concrete afspraken te maken. Een topprestatie en een mooie toevoeging dus aan de geslaagde dag voor het 50-jarig bestaan van het winkelcentrum van Enschede-Zuid.