Roepingenzondag 2021 in teken van gehoor aan geloof door jongeren: ‘Wees niet bang, kom dichterbij’

De Roepingenzondag staat dit jaar op 25 april stil bij het thema ‘Wees niet bang, kom dichterbij’. Dat is gericht op het uitnodigen van (jonge) mensen om aan hun roeping gehoor te geven. Vanwege de coronabeperkingen zal de viering – net als vorig jaar – vooral online worden gevierd.

De Roepingenzondag, de Vierde Zondag van Pasen, is een dag waarop men wereldwijd in katholieke kerken en kloosters speciaal bidt voor roepingen tot het religieuze leven, het priesterschap en het diaconaat. De gelovigen worden op deze wereldgebedsdag opgeroepen om in het bijzonder te bidden voor nieuwe pastores. Dat is iemand die binnen een kerkgemeenschap voor de kerkleden zorgt.

‘Angsten en onzekerheden opzij zetten’

Patrick Kuipers, rector van priesteropleiding het Ariënsinstituut en de Diocesane Roepingenraad zegt op de website van het instituut: “De campagne van dit jaar is een uitnodiging aan (jonge) mensen om te ontdekken wat God van hen vraagt, hun angsten en onzekerheden opzij te zetten en uiteindelijk de stap te zetten om aan hun roeping gehoor te geven. De roepingenraad van het Aartsbisdom Utrecht rekent erop dat ook onze parochies en geloofsgemeenschappen meer en meer mogen uitgroeien tot plaatsen waar het gesprek over roeping wordt gevoerd en waar degenen die zich geroepen weten echt gehoord en gezien worden.”

Paus Franciscus heeft voor deze 58e Wereldroepingendag een boodschap geschreven in ‘Heilig Jozef: de droom van een roeping’. Zijn boodschap is hier te lezen.

Voel jij je hierdoor uitgenodigd om gehoor te geven aan de roeping van het katholieke geloof? Laat het ons weten.

BRONFOTO: Rooms-Katholieke Kerk Nederland

Leave comment