Op zoek naar een leuk (online) uitje? Kijk dan eens hiertussen!

Heb je de komende weken tijd over en zin om iets leuks te doen? Bekijk dan hieronder welke leuke en meestal gratis(!) activiteiten verschillende bibliotheken hebben gepland! Naast het lenen van boeken organiseren ze namelijk nog veel meer activiteiten waar ook jij aan mee kunt doen. Ondanks dat de bibliotheek gesloten is kunnen deze activiteiten nog wel doorgaan. Waar ga jij je voor aanmelden?

Digitaal fotoboek maken
Heb je al jarenlang de door jou gemaakte foto’s online staan en kom je er maar niet aan toe om daar iets mee te doen? Tijdens de cursus ‘fotoboek maken’ komt daar verandering in! Samen met je medecursisten en de cursusleider krijg je alle tools voor het samenstellen van een fotoboek onder de knie. Hoe voeg ik leuke achtergronden en speciale kaders toe om uiteindelijk een mooi geheel te krijgen? Op deze vragen krijg je antwoord. Weet je al aardig hoe dit moet? Dan is de cursus een mooie stok achter de deur om eens echt bezig te gaan met dat fotoboek.

Waar: online bij Bibliotheek Salland
Wanneer: maandag 19 april om 14.00 uur
Leeftijd: 18+
Aanmelden doe je hier.

Schrijfkamer
Hoe schrijf je een verhaal zo beeldend dat de lezer helemaal in het verhaal zit en zich volledig kan verplaatsen in het karakter? Een lastige opgave, maar hier kan schrijfcoach Janine van de Raadt je bij helpen. Je hoeft geen ervaring te hebben, zolang je maar van schrijven houdt! Naast advies van Janine kom je zo in contact met schrijfgenoten en kunnen jullie elkaar inspireren.

Waar: online bij de Stadkamer
Wanneer: dinsdag 20 april om 19.30 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Aanmelden doe je hier.

Inspirerende Ontmoeting met Shaya van de Berg
Naast dat Shaya van de Berg zangdocent is aan de Kaliber Kunstenschool zet ze zich in voor het opvanghuis Amader Nir. Ze is geboren in Bangladesh en is door een Nederlands gezin geadopteerd. Shaya geeft aan zich graag in te zetten voor gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid, omdat ze zich ervan bewust is geworden dat ze als meisje in Bangladesh niet zoveel kansen zou hebben gehad in haar leven als hier. Tijdens de Inspirerende Ontmoeting zal ze haar levensverhaal vertellen en zal ze vertellen over een kaartenactie die ze samen met het vrouwennetwerk Dunya is gestart. Het kost drie euro om bij deze bijzonder ontmoeting aanwezig te kunnen zijn, maar met dit bedrag ondersteun je het werk van SIVE, een actieve vrouwenorganisatie.

Waar: online bij Bibliotheek Enschede
Wanneer: woensdag 28 april om 19.00 uur
Leeftijd: 18+
Aanmelden doe je hier.

Leesdate met Splinter Chabot
Hij is bekend van zijn debuut Confettiregen, is presentator van de talkshow SPLNTR! en was afgelopen jaar op de buis te zijn als deelnemer van het programma Wie is de mol: Splinter Chabot. Ben je bewonderaar van zijn werk en ben je benieuwd naar de schrijver achter het boek? Schuif dan zeker 9 mei aan bij de leesdate met Splinter. Die zondag wordt Confettiregen onder de loep genomen en hoor je een andere kant van het verhaal. Er zitten verder geen vereisten aan de deelname, al zal het wel handig zijn als je het boek hebt gelezen. Tip: leen het boek bijvoorbeeld van tevoren bij de bieb 😉

Waar: online bij Bibliotheek Deventer
Wanneer: zondag 9 mei om 15.00 uur
Leeftijd: alle leeftijden
Aanmelden doe je hier.

Check voor meer activiteiten de online agenda van de bibliotheken!

Leave comment