Staatssecretaris Keijzer: “KPN wil opstelpunt voor een zendmast plaatsen in Hoge Hexel”

DEN HAAG – Als het aan KPN ligt komt er eind juni een opstelpunt voor een zendmast in Hoge Hexel. Dat maakte demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) bekend in een reactie op Kamervragen over de mobiele bereikbaarheid in Overijssel. In de Kamervragen, ingezonden door Joba van den Berg en Hilde Palland (CDA) gaat Keijzer in het bijzonder in op de huidige situatie van de bereikbaarheid in Hoge Hexel en Vilsteren.

Keijzer geeft aan dat ze de mening deelt dat er in heel Nederland, en ook in de buitengebieden, optimale internetdekking moet zijn. Om de bereikbaarheid in een ‘probleemgebied’ als Hoge Hexel te verbeteren heeft KPN daarom plannen om uiterlijk eind juni van dit jaar een opstelpunt te realiseren. Op dit opstelpunt kan dan een zendmast worden geplaatst.

“Er wordt erkend dat de dekking in Vilsteren niet optimaal is”

Demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat)

Ook in Vilsteren, gemeente Ommen, kampen inwoners met bereikbaarheidsproblemen. De staatssecretaris heeft hierover contact gehad met de gemeente Ommen en netwerkaanbieders: “Er wordt erkend dat de dekking in Vilsteren niet optimaal is. Mogelijke oorzaken hiervan zijn het licht glooiende terrein rond Vilsteren en de aanwezige bebossing.” Om dit op te lossen heeft de staatssecretaris begrepen dat de gemeente Ommen gesprekken voert met netwerkaanbieders om plannen te maken over een eventuele plaatsing van een zendmast: “De plannen zijn vooralsnog echter niet zo concreet als in Hoge Hexel”, aldus Keijzer.

FOTOBRON: RIJKSOVERHEID

Leave comment