Huizenprijzen Overijssel stijgen door naar 355.000 euro

Door het nijpende woningtekort blijven de huizenprijzen in de provincie Overijssel stijgen. In het derde kwartaal van 2020 werd er nog gemiddeld 290.000 euro neergelegd voor een woning, dit jaar is die prijs alweer gestegen naar 355.000 euro, blijkt uit recente cijfers van het NVM. Daarmee is de huizenprijs in de provincie gestegen met zo’n 18 procent, vergeleken met vorig jaar.

Daarmee volgt onze provincie ook de landelijke cijfers, waar een stijging van 19 procent in de huizenprijzen is te zien. Vooral in Noord-Overijssel worden de huizen steeds duurder. Met een stijging van meer dan 20 procent is de gemiddelde verkoopprijs daar 367.000 euro. Iets anders ligt dat in Twente, waar een stijging van iets meer dan 14 procent is te zien naar zo’n 329.000 euro. Landelijk gezien ligt de gemiddelde prijs van een koophuis op 419.000 euro, een stuk meer dan in Overijssel.

Minder woningen verkocht in Overijssel

In totaal zijn er in onze provincie 2.028 woningen verkocht in het derde kwartaal van 2021. Dat is zo’n 33 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de regio Twente zijn het meeste aantal woningen verkocht, namelijk 1.097. In Zuidwest-Overijssel kwam het aantal verkochte woningen niet hoger dan 310. Daarmee is er meteen een stuk minder aan woningen verkocht in die regio, bijna 40 procent. In Noord-Overijssel ligt dat percentage het laagst met 27,5 procent.

Aanbod gedaald, huizenprijzen gestegen

Er zijn in het derde kwartaal van 2021 niet alleen minder woningen verkocht in onze provincie, ook het aanbod aan huizen is met zo’n 49 procent gedaald. In Zuidwest-Overijssel werden de minste woningen aangeboden, namelijk 121. Dat is zo’n 54 procent minder. In de regio Twente waren de meeste huizen te vinden, namelijk 563. Daar is het aanbod zo ongeveer 44 procent lager. Noord-Overijssel zit daar tussenin met 265 woningen, waardoor het aanbod is afgenomen met 48,5 procent.

Deze cijfers laten zien dat de huizenprijzen in onze provincie over het algemeen zijn gestegen en de stijgende lijn volgen van het landelijk beeld. Wel zijn er een paar kleine verschillen zichtbaar. Zo zijn er in het hele land ongeveer 29 procent minder woningen verkocht. Dat ligt in onze provincie dus een stukje hoger. Datzelfde geldt voor het aanbod aan woningen, dat in het hele land met 44 procent is gedaald, maar in onze provincie dus een stukje hoger ligt. 

Meer weten over de woningnood in de provincie Overijssel? Een overzicht van het laatste nieuws vind je op Publiekplein. Volg ons ook op Facebook en Instagram voor de laatste updates. Zelf ook te maken met de woningnood in de provincie Overijssel? Laat het ons dan vooral weten via social media of de mail.

Leave comment