Hoe krijg je die energietoeslag?

In de studentensteden Zwolle en Delft is er een energietoeslag voor de studenten die daar wonen. Fijn voor de studenten daar, maar in Groningen krijg je de toeslag (nog) niet. Carola Schouten (Armoedebestrijding, CU) voelt echter niets voor de studententoeslag. De minister adviseerde om studenten juist uit te sluiten van de toeslag, omdat deze ‘zeer diverse’ woonsituaties hebben en dus ook diverse energiekosten. Als je elke uitwonende student in Nederland een toeslag van 1300 euro zou geven, wordt dit een rekening van 200 miljoen voor het rijk.

Hoe werkt het aanvragen van de toeslag in de gemeente Zwolle?

Eerst zijn er een paar punten die moeten worden nagegaan.
Ten eerste is het belangrijk dat jij als student je eigen gas/water/licht betaalt in het huurcontract. Betaal jij dit niet zelf? Dan gaat de toeslag hoogstwaarschijnlijk niet door. Van het huurcontract moet een foto worden genomen en deze moet worden meegestuurd in de aanvraag.
Ten tweede moet jij je DigiD gegevens bij de hand hebben, evenals een kopie van jouw identiteitsbewijs.
Heb jij inzicht in de kosten? Er moet ook een kopie bij van de laatste (energie)rekening.

Dit alles bij elkaar en je kan nog wel eens de toeslag krijgen. Er wordt nog steeds gewacht op de toeslag. Studenten melden dat zij in juli dit jaar al de aanvraag hebben ingevuld, maar nog geen bericht hebben gekregen. Al komen er ook berichten dat de gemeente Zwolle er mee bezig is, en dat de eerste toeslagen op de rekeningen staan.

Wordt vervolgd…

Vraag jouw energietoeslag aan via de site van de Gemeente Zwolle; https://www.zwolle.nl/energietoeslag

Kom je er niet uit bij het aanvragen van de toeslag? Mail gerust naar: studentindekou@gmail.com

Leave comment