Feestelijke opening stadsboerderij De Wesseler

De Wesselerbrink viert opnieuw feest, dit keer ter gelegenheid van de opening van De Wesseler. Na maanden vernieuwen is de oude kinderboerderij omgetoverd tot een moderne stadsboerderij. De opening op 8 november werd daarom groots gevierd.

Woensdagmiddag konden jong en oud genieten van een vers bakje popcorn en een suikerspin. Alle lekkernijen konden daarna weggespoeld worden met een bekertje koffie, thee of ranja. Bovendien was er ook een DJ aanwezig die muziek draaide, terwijl kinderen konden springen op het springkussen. Naast de buitenactiviteiten konden bezoekers ook de binnenruimtes verkennen en de boerderijdieren begroeten.

De boerderij werd officieel geopend door de stadsmanager die een speech had voorbereid. Er werd traditioneel getrouw ook een lint doorgeknipt. Om de dag goed af te sluiten, konden bezoekers nog genieten van een versgebakken pizzapunt.

Vernieuwing
“De boerderij is eigendom van de gemeente. Op een gegeven moment dachten we dat we er meer uit konden halen. We wilden het toegankelijker maken, zodat meer mensen er baat bij hebben. We streven ernaar dat mensen actief kunnen deelnemen aan het dagelijks leven en zich betekenisvol voelen. Dat hebben we gerealiseerd in samenwerking met het Zone College en JP van den Bent,” vertelde wijkregisseur Dennis de Heusden.

De boerderij heeft een modernisering ondergaan. Binnen hebben het Zone College en stichting JP van den Bent hun eigen ruimte gekregen. Daarnaast is er een vergaderruimte en zijn er ook stallen waar verschillende dieren verblijven. Ook buiten heeft de boerderij een grondige renovatie ondergaan. Het waterirrigatiesysteem is aangepakt. Het regenwater wordt opgevangen in roosters en kan worden gebruikt voor diverse doeleinden, zoals het koelen en verwarmen van de boerderij.

Naast het watersysteem is ook het dak aangepakt. Binnenkort worden er zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor de boerderij volledig zelfvoorzienend wordt.

Luister hieronder naar de reacties van de betrokkenen over de opening van De Wesseler.
Aan het woord komen wijkregisseur Dennis de Heusden, Nicole Koenderink, docent creatieve wereld van het Zone College, en vice-penningmeester van de wijkraad: Agnes van Baal.

Audio gemaakt door redacteur Lysha van der Wilt.

Wil je meer zien over stadsboerderij De Wesseler? Kijk dan naar onze vlog op Instagram @verhaalwesselerbrink.