Evenementenbranches gaan mee met de maatregelen

Door de coronamaatregelen lijkt het soms lastig om een leuke activiteit te vinden. Wat mag nou allemaal wel/niet van de overheid? Maar voor de evenementenbranche is het soms ook lastig om activiteiten te organiseren, zo ook voor Esther van Groepsuitjes Zwolle.

Volgens Esther, één van de organisatoren van Groepsuitjes Zwolle, was het wel even zoeken naar een alternatief tijdens de lockdown. “We zijn gelijk gaan zoeken wat er allemaal mogelijk was. Uiteindelijk hebben sommige activiteiten redelijk snel kunnen schakelen naar online, maar de invulling is niet altijd even makkelijk geweest. De interactie met de groep is totaal anders, net zoals bijvoorbeeld de interactie tijdens een online les op school.

De populairste evenementen die Esther tegenwoordig (online) organiseert zijn de Huiskamer Bingo Show en de Muziekbingo Show, maar zo druk als voor corona heeft ze het nog niet. “We merken dat we online meer concurrentie hebben bij bijvoorbeeld onze bingo’s. Daarnaast wachten mensen steeds vaker op versoepelingen, terwijl er nu online ook hele leuke evenementen kunnen plaatsvinden.”

Maar ook nu de terrassen weer open mogen, kun je nog makkelijk een afspraak bij Groepsuitjes Zwolle maken. Esther: “Had je al iets voor de maatregelen geboekt en mag de activiteit volgens de maatregelen op een terras of in het café? Dan boeken we het zo om. We gaan mee met de maatregelen en kijken altijd naar wat er wél kan. Ook wij vinden het gezelliger om de activiteiten face-to-face te doen.” Een bijzondere activiteit die bijvoorbeeld wel kan plaatsvinden is het piemels pimpen. “We kunnen alle ‘pimpspullen’ op een tafeltje op het terras neerzetten, waardoor de activiteit coronaproof kan plaatsvinden”, verklaart Esther.

Leave comment