De online leesclub

Geen idee welk boek je nu wilt lezen? Door de huidige coronamaatregelen zijn bibliotheken deels gesloten. We kunnen even niet de boekenkasten afstruinen, rondsnuffelen of inspiratie opdoen. Dat maakt het moeilijker een leuk boek te vinden. De leesclub van de Bibliotheek online kan ons hier gelukkig mee helpen.

Boek van de maand

Elke maand verschijnt er een nieuw boek op de website van de Bibliotheek online. Vervolgens heb je een maand de tijd het boek te lezen en de bijbehorende vragen over het boek te beantwoorden. Deze maand is het boek van de maand: Wil van Jeroen Olyslaegers. In deze roman vertelt een man tegen het eind van zijn leven aan zijn achterkleinzoon zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog toen hij hulpagent en dichter was in het door de Duitsers bezette Antwerpen. 

Club  

Je kunt een leesclub vormen met vrienden of familie en het boek samen lezen en bespreken. Je kunt ook individueel meedoen en de vragen zelf beantwoorden. Als je een leesclub wilt vormen, kun je bij de online bibliotheek ook handige tips vinden over het oprichten van een leesclub.  

Ontdekken 

Elke maand is het een verassing welk boek je nu gaat lezen. Misschien lees je een spannende detective, of een romantisch liefdesverhaal. Het ene genre zal je meer bevallen dan het andere, maar dat is ook juist het leuke van de leesclub: je leest boeken die je in de bibliotheek niet zo snel op zou pakken en zo ontdek je nieuwe genres die je graag leest. Mocht een boek nou heel erg bevallen zijn, dan kun je op de website suggesties vinden naar boeken uit hetzelfde genre. Zo kun je eindeloos lezen! 

Lees je mee?  

Met behulp van de Bibliotheek online ontdek je nieuwe boeken en doe je genoeg inspiratie op, zodat je nooit meer zonder een goed boek hoeft te zitten. Deze maand lezen we het boek Wil van Jeroen Olyslaegers. Lees jij ook mee Nog meer boekentips? Wekelijks kiezen wij een boek van de week uit. Houd elke dinsdag ons Instagram-account in de gaten om een leuke boekentip te krijgen.

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment