De bibliotheek is weer open: bibliotheekmedewerkers geven hun eerste reactie

Vijf maanden lang hebben de bibliotheekmedewerkers en mensen die gebruik maken van de bibliotheek moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de bibliotheek mag open. ‘Het is zo fijn, ook voor die studerende jongeren’, aldus een bibliotheekmedewerkster in Almelo. 

Vorige week woensdag kondigde demissionair premier Mark Rutte aan dat de bibliotheek, die eigenlijk pas bij de volgende stap zat, open mocht als de nieuwe ziekenopnames genoeg daalden. De Tweede Kamer ziet ook de waarde van de bibliotheek in. 

Eerste reactie

Ook in andere bibliotheken in Overijssel kunnen ze het geluk niet op, wij vroegen ze naar hun eerste reactie van het openen van de bibliotheek.

Zo zei een medewerkster van de bibliotheek in Hasselt: “We hadden het niet verwacht, want eerst zouden de bibliotheken misschien juni opengaan en toen zeiden ze maandag we kunnen open, dus we waren helemaal blij. We maken er echt een feestje van.” De bibliotheekmedewerker in Genemuiden sluit zich daarbij aan: “Iedereen snakte ernaar. De afhaalbieb is leuk en aardig, maar ook niet alles. Op een gegeven moment hebben we verassingstassen samengesteld, dan konden mensen aangeven van welk genre ze hielden. Daar is best veel gebruik van gemaakt. Nu mag het gewoon weer.”

Volgens Lyda Winata, adviseur wetenschap en technologie op de afdeling educatie voor het basisonderwijs, is het niet alleen fijn dat de bibliotheken weer open mogen voor de klanten. “Ik ben heel blij dat de Stadkamer weer open mag. Dat betekent dat wij als werknemers ook weer met collega’s mogen werken, dat heb ik heel erg gemist. Als team onderwijs kunnen we weer face to face overleggen om ons aanbod voor het onderwijs te innoveren in samenwerking met onze vele partners. Wij moeten het hebben van ons netwerk van partners, het is veel constructiever om elkaar dan regelmatig te ontmoeten, de sociale connectie is heel belangrijk voor het onderhoud van het netwerk.”

Dit moet je weten

Ben jij een boekenwurm of om een andere reden regelmatig te vinden in de bibliotheek? Dan hebben wij iets leuks voor jou! Vrijdag 21 mei om 16:00 houden we met alle geïnteresseerden een meeting waarin we het gaan hebben over de toekomst van de bibliotheek. Niet alleen gaan we in op verschillende stellingen, maar je kan ook een boekenpakket winnen met onze eindquiz. Mis het niet en schuif aan bij de vrijdagmiddagborrel via onderstaande QR-code.

 

Meer lezen over de toekomst van de bibliotheek van Overijssel? Ga naar onze homepagina en volg het laatste nieuws. Niks meer missen? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Wil jij je verhaal kwijt over jouw ervaringen met de bibliotheek? Mail dan naar Toekomstbieb@mail.com

Leave comment