Leuke activiteiten om er alsnog een feestje van te maken op Koningsdag

Foto: Pixabay

Koningsdag kan ook helaas dit jaar niet gevierd zoals we dat gewend waren. Waar we het liefst met duizenden de steden in waren gegaan, zullen we dit jaar alweer thuis de slingers op moeten hangen. Iets wat prima te doen is, met de volgende activiteiten. Dus trek je oranje outfit maar aan en zet de pilsjes maar koud!

 

#Huiskamer spelletjes

Spelletjes blijven leuk voor jong en oud. Maak een eigen familiehuiskamer-quiz, pak de sjoelbak of ga ouderwets koekhappen! Kortom trek je spelletjes maar uit de kast.

 

 

 

 #Buitenspelen

Ga net als vroeger lekker naar buiten! Met een bal, stoepkrijt of simpelweg met een paar schoenen waar je goed op kunt rennen kun je jezelf voorzien van een gezellige middag met vrienden en vriendinnen. Inspiratie nodig? Denk aan stoepranden, viervakken, buskruit en verstoppertje. Wil je eens wat nieuws proberen? Klik hier voor nog meer spellen voor buiten!

 

 

#Hapjes

Hapjes en drankjes mogen ook zeker niet ontbreken op een goed feest! De supermarkten liggen vol met leuke hapjes, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag! Maak zelf tompoezen of ga voor een oranje cake. Heb je inspiratie nodig? Klik hier voor 17 leuke oranje hapjes & recepten voor koningsdag.

 

#Drankjes

Pak ook eens extra uit met de drankjes. Zoals als eerder gezegd moet je dit jaar weer zelf de slingers ophangen. Maak dan ook van je glas drinken een feestje! Van oranje smoothies tot cocktails klik hier voor vele recepten die jou tafel net weer iets meer vrolijkheid zullen bezorgen.

 

 

#Muziek

Wat is een feestje zonder muziek? Er zijn veel verschillende manieren om muziek te maken! Haal de pannen en lepels maar uit de kast. Iets minder lawaai? Je kunt natuurlijk ook zelf een karaoke middag organiseren! Schrijf allemaal verschillende muzieknummers op een papiertje en stop ze in een schaal, het nummer dat je grabbelt moet je zingen! Liever luisteren naar echte artiesten? Dat kan ook! Vanaf 20:00 is er een gratis livestream van The Streamers met onder andere Guus Meeuwis, Maan, Nick en Simon en vele anderen!

 

Wij hopen dat iedereen ondanks corona toch een feestelijke dag mag beleven, lang leve de Koning!